Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yaz Sporları Yarışması çerçevesinde Van Gölü'nde düzenlenen 'Optimist Yelken Yarışları' sona erdi. Yarışmalara Adıyaman, Bitlis, Şanlıurfa ve Bitlis illerinden sporcular katıldı. Optimist yelken yarışmasında, genel erkeklerde Bitlis'ten Samet Coşkun, optimist genel kızlarda ise Adıyaman'dan Merve Dursun birinci oldular.
Yelken Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Gençtürk, Tatvan'da yapılan Optimist Yelken Yarışması'nın çok zorlu ve zevkli geçtiğini söyledi. Van Gölü'nün, yelken yarışması için çok ideal bir yer olduğunu, bugüne kadar yarışma düzenlemeyerek gölün ihmal edildiğini belirten Gençtürk, şöyle konuştu:
''Dört ilimizin katılımıyla gerçekleştirilen yelken yarışmaları bugün sona erdi. Yarışmalar çok görkemli geçti. Bu yarışmalar hem turizm hem de tanıtım açısından, Tatvan ve göl çevresindeki diğer yerleşim yerlerine büyük bir katkı sağladı. Gelecek yıl yüzlerce sporcunun katılacağı çok daha büyük bir organizasyon ve yarışmaların burada yapılması için girişimlerde bulunacağız.'' Gençtürk, yarışma boyunca Bitlis Valiliği, Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi'nin büyük katkı sağladığını ve onlara müteşekkir olduklarını kaydetti.
Tatvan Kaymakam Vekili Dr. Rıfat Altan da yarışların ilçeye tanıtım açısından büyük katkı sağladığını belirtti. Altan, ''Yarışma süresince Van Gölü üzerindeki yelkenler, ilçeye başka bir güzellik kattı. Yarışmanın ilçemizin tanıtımına çok büyük bir katkı sağladığına inanıyorum. Ayrıca, dört farklı ilden ilçeye gelen çocukların kaynaşması, sporcuların, gençlerin etkileşmesi açısından da yarışma önemliydi. Gelecek dönemde daha büyük yarışmaların burada yapılmasını istiyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.
Bitlis Gençlik İl Spor Müdür Vekili Medeni Öztaş ise yarışmanın çok güzel geçtiğini, gelecek sene büyük bir yarışmaya ev sahipliği yapmak istediklerini kaydetti. Optimist yelken yarışmasında, genel erkeklerde Bitlis'ten Samet Coşkun, optimist genel kızlarda ise Adıyaman'dan Merve Dursun birinci oldular.