TwiLiqhT
[url=http://multioyun.forum.st/profile.forum?mode=registerLinkin Park Roportaj 112[/url]
TwiLiqhT
[url=http://multioyun.forum.st/profile.forum?mode=registerLinkin Park Roportaj 112[/url]
TwiLiqhT
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TwiLiqhT

VamPiRé

AnasayfaKapı*Latest imagesKayıt OlGiriş yap

Linkin Park Roportaj

YazarMesaj
stéphén
ღ°•.♥.•°ღ £N $ÜP£R ÄÐMÍN ღ°•.
ღ°•.♥.•°ღ £N $ÜP£R ÄÐMÍN ღ°•.
stéphén

Linkin Park Roportaj Empty
MesajKonu: Linkin Park Roportaj   Linkin Park Roportaj EmptyPerş. Ağus. 06, 2009 8:20 pm

bLue jEan ve Billboard aldım iki derqidede röpörtaj vardı ama ikisindede bazı bilqiler farklı yazıodu xS Billboard'dakini yaziyim dedim ..

Transformers:Yenilenlerin İntikamı filmi için yaptıkları New Divide ile Billboard Hot 100'e altı numaradan giriş yapan Linkin Park 19 Temmuz Pazar günü saat 22:30 itibarıyla Rock'n Coke sahnesinde olacak. Türk hayranlarının yıllardır hasretle beklediği konser öncesinde solist Chester Bennington Los Angeles'tan cep telefonuyla Billboard Türkiye ofisine bağlandı. Sohbetimizin gerçekleştiği 20 dakika boyunca Bennington'ın en sık terarladığı kelime "in terms of..." yani "...bakımından" oldu.

-Bir film için sipariş üzerine şarkı yazmak nasıl bir şey ?
:Aslında film için şarkı yazmak farklı bir his. Hikayenin bazı detaylarını ele geçirmek için epey uğraştık. Çünkü yazdığımız şarkıda derin bir anlam olmasnı istedikç Mesela filmde belli bir takım diyaloglar varşarkıda da bunların referanslarının olmasına çalıştık.
-Şarkının yazılması ne kadar sürdü?
:Epey sürdü. Nasıl ki bir seferde tek sandviç yapmakla12 sandviç yapmak aynı şeyse tek bir şarkı yazmak da öyle bir şeydi. Bir sandviç de yapsanız 12 sandviç de yapsanız malzeme aynıdır. Bu şarkı için teknin olarak o kadar uzun sürede hazırlandık o kadar çok malzeme çıkardık ki en az 12 sandviçlik vakit harcadık diyebilirim. Şarkıyı tamamen bitirmek iki üç ayımızı aldı. Biz genelde albümleri yaparken bu kadar ayda 12 şarkı birden bitiriyoruz. Sanırım tek bir şarkıya bu kadar vakit ayırma meselesi hepimiz için değişik bir deneyimdi.
-En sevdiğiniz Transformers hangisi?
:Bence her erkek çocuğunun Transformers takıntısı vardır. Star Wars da öyledir ama bana sorarsanız yine Transformers derim. Ben genellikle kötü karakterleri (deception'lar) seviyorum. En sevdiğim Starscream diyebilirim. En hızlı uçan karakterdi ve yönetimi ele geçirmeye çalışması beni etkilerdi.
-Şimdi kritik bir soru soruyorum filmin başrolündeki oyuncu Megan Fox'la tanıştınız mı?
:Maalesef! Kontratta böyle bir madde yoktu bu yüzden izin vermediler. (Gülüyor)
-Mike Shinoda New Divide için "Linkin Park tarihindeki yeni bir dönem" diyor. Peki bir sonraki linkin park albümü için siz ne diyeceksiniz?
:Kesinlikle mükemmel olacak.
-Çok iddialı konuştunuz!
:Aslında dürüst olmak gerekirse bir sonraki Linkin Park albümünün sound'unun nasıl bir şeye benzeyeceğini tarif etmeye çalışmak neredeyse imkansız. Çünkü daha bitirmedik hala üzerinde çalışıyoruz ve çıkan şeyler hakkında sadece fikir yürütüyoruz. Ama şunu diyebilirim ki çok hızlı ilerliyoruz özelliklede New Divide'dn sonra. Daha karanlık daha politik kenarları daha keskin kolay anlaşılmayan daha gösterişli daha melodik çok çok daha rock elementlerle beslenmiş -ki Mike da bunlar için çok uğraşıyor- daha kaçık uzak tuhaf saykedelik oluyor. Minutes to Midnight'taki felsefeyi anlatmaya devam edeceğiz yani yeni albüm daha felsefi olacak. Her yeni albümde bir adım ileri gidebilmek bizim için önemli. Yeni albüm kesinlikle taze şeyler barındıracak.
-Twitter'ınızda "60'ların ve 70'lerin en iyi albümleri genellikle 10 şarkıdan oluşuyor" yazmıştınız. Yeni Linkin Park albümündeki şarkı sayısı için de atnı şeyi söyleyebilir miyiz?
:Hımm dürüst olmak gerekirse gerçekten bilmiyorum. Şarkıları yazarken gerisi öyle bir geliyor ki birden 20 şarkı birden de çıkabiliyor ortaya...

LPTURKİYE.COM SORDU BENNİNGTON YANITLADI..

Linkin Park Türkiye fanları lpturkiye.com'dan size sormak için soru istedik. Onlar uzun zamandır bu performansı bekliyorlar. İlk soruları şöyle: İstanbul'a ilk kez geleceksiniz Türkiye hakkında ne biliyorsunuz?
:Türkiye hakkında bildiğim şeyler okulda öğrendiklerimden ibaret bu yüzden çok şey bilmiyorum. Ama hayatım boyunca hep gelmek istemiştim. Bilirsiniz bir ülke hakkında bir şey duyarsınız ve merak edersiniz. Ben de Türkiye hakkında bir TV programı izlemiştim ve o günden beri İstanbul bana hep büyüleyici gelir. Bence İstanbul'un kesinlikle mükemmel olan yanlarından biri çok eski bir kültüre sahip olması. Özellikle de duruma İstanbul Boğazı ve uzun bir tarih açısından bakacak olursak. Amerika'da böylesi bir tarih var mı ? Bilmiyorum. Tamam burada da bazı yerlere gitmek çok güzel mesela Arizona... Ama gene de kovboylar hakkında o kadar da uzun bir tarih yok düşündüğünüzde. Bir de mesela sizinki gibi kültürel mirasa sahip olan dünyada birçok yerler var ama her zaman gelip görmek mümkün olmuyor. Bu yüzden İstanbul'a gelmeyi ve tarihi yerleri gezmeyi dört gözle bekliyorum. Bence otelin penceresinden bile sarkacağım! (Gülüyor)
-Setlist'inize sizden bir gün önce sahneye çıkan Nine Inch Nails'tan da bir şarkı eklemeyi düşünüyor musunuz?
:Öyle bir şey yapacağımızı sanmıyorum.
-Neden?
:Geçmişte bazı Nine Inch Nails şarkıları Cover'lamıştık "Wish" gibi ama artık yapmayız. Kendi şarkılarımızı çalacağız.
-Bundan Linkin Park double CD hazırlıyor anlamı çıkarabilir miyiz?
:Twitter mesajımda şunu demek istedim; genellikle çok iyi albümlerdeki şarkı sayısı 8 ile 11 arasında değişir. Çünkü çok fazla sayıda şarkı olması sıkıcı olabiliyor. Aslında şarkının nasıl olması geretiğine müziğin kendi karar veriyor galiba. Müzik nefes lan yaşayan bir şey. Linkin Park elemanlarıyla yaptığımız tartışmaların sonunda da bu sonuç çıkıyor. Kimse gelip de "şu kadar olsun" demiyor yani "albüm için gerekli olan şarkı sayısı" diye bir düşünce yok hiçbirimizde. Bizi ne mutlu edecekse dinleyen içinde aynı neticenin gerçekleşeceğinden eminim. Biz albümde şu kadar şarkı olmalıdır diyen formata karşıyız bence ne çıkıyorsa ortaya "cool" olan o hali.
-Sadece yaptığınız müzikle değil tişört tasarımlarınızla da tanınıyorsunuz. Peki önceliğiniz hangisi müzik mi tarasım mı?
:Tasarım yapmak çok harika hatta her ikisi de birbiriyle ilişkili şeyler. Müzik yaparken eğleniyorum. Ama ikisinden birini seçmek zorunda kalsam müziği seçerim elbette. Müzik başka. Müzik hepsinden başka.
-Son olarak merak ediyoruz. Devon Townsend adında sapık bir fanınız vardı e-mail şifrelerinizi kırıp ailenizi epey korkutmuştu. Mahkeme kararıyla sizden uzaklaştırıldı diye biliyoruz o konuda bir gelişme var mı?
:Kim Devon Townsend mi? Hala hapiste. Bu tip şeyler yapmanın sonu bu. Bu kadar aşırı dozda fan olmak kesinlikle çok sağlıksız bir durum. Zaten genellikle bir şeylerden hoşlanan insanlara "fan" denmesi de benim garibime gidiyor. "Fanatik" lafının kısaltması değil mi bu? Neden bir şeyden hoşlanmak fanatiklikle aynı anlama gelsin ki? Bu bağımlılık anl***** geliyor işte o zaman... Yani onsuz yapamamak aşırı bir durum. Bilirsiniz insanlar bir şeylerin fanları oluyor ve bu şeyler zamanla onları tanımlayan şeyleri haline geliyor. Bence bu çok tehlikeli. Bizler için de çok korkutucu. Bu tip insanlar yüzünden çok tedirgin ve aşırı korumacı oldum hassasiyetim arttı. Yine de onun adına üzülüyorum. Birkaç yıl boyunca hapis yatacak. O yüzden bu tür şeyler yapmayın. Kötü bir fikir...
-Çok teşekkürler. Sizinle konuşmak güzeldi. Linkin Park konserinin harika geçeceğine eminiz.
:Bende çok teşekkür ederim...

(yazmak için çok uğraştm ellerm uyuştu emeqe sayqı x/)

Linkin Park Roportaj
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Linkin Park biLinmeyenLeri
» Leave Out All the Rest (Linkin Park)
» Robert Pattinson röportaj
» Twilight - New moon roportaj